Wednesday, October 6, 2010

Maybe he read my blog?

Balik kelas tadi cepat2 pergi kedai Panda,
sebab stok Maggi dah habis..
tepi, tepi, tepi!
this girl is hungry like a lion~
rawr!

kebas 2 paket terus.. mahal pon mahal la..
janji ada benda yang boleh di makan..
sori kawan2.. yg kari dah habis, ak dan Yamuna beli semua,
tapi yang ayam ak tinggalkan utk korang ye.. (sbb ak x suka yg itu..hahaha)

balik bilik, terus bergegas ke dapur..
nak ambik udang yang beli semalam..wah2x.. hari ni special yer adik-adik,
maggi+udang rebus! dah kira canggih la kalu Faiqah masak guna udang..haha
pergi dapur, alamak ada orang! my neighbour plak tu..
argh,, masuk je lah! ambik udang and blah senyap2..
mintak2 dia x nampak ak..
Tapi dia nampak jugak ak! hoi, mustahil la kalo x nampak...
dia pon tegur,

"Hello!"
"...Hello"
"You're not going to use the kitchen?"
"yah?"
"You're not going to use the stove, the microwave..? Cause I haven't see you using any of those"
"Actually, I don't really know how to use these things..hahaha!"
(kang ak memandai2 guna, meletop plak dapur tu...)
"So, how do you cook?"
"I can't cook..hahaha"
(ah, malunya ak.. nampak macam perempuan melayu terakhir tapi memasak fail!)

"So, what are you having for lunch?"
"Instant noodle, aka Maggi...hehehe..I just cook this in my room"
(hah, pecah rahsia ak.. lepas ni kalo ade fire alarm, mesti dia suspect angkara ak la tu..)

ececece.. ak pon ambik la kesempatan ni untuk praktis bercakap BI dengan orang UK..hahaha
walaupon bahasa Inggeris x brapa nak betul..adehh~

ak pon tanya la nama-nama orang lain yang duk kat koridor ak tu.. dia cakap ada Jay, Imran, Still, Tom, dan sorang lagi perempuan ak x ingat dah nama apa..dan nama dia Lee. ak dah tau lama da laa.. saja ja buat x tau..

"have you eat?" (arghh, grammar!)
"yeah, I just,,bla bla bla.." (da x leh catch up da..haha)

Pastu ak baru teringat yang ak tengah lapar gila time tu..
nanti perut tetiba berbunyi depan dia..ah, sudah~
ak pon cepat-cepat minta diri and blah..
lepas tu berbunyilah periuk belanga kong kang kong kang dlm bilik ak tu..
yelah, kan tengah masak maggi~
(x pernah dibuat orang memasak dlm bilik tidur..haish~)






emmm... apsal jiran ak ni dah makin peramah plak?
maybe dia baca blog ak dan tau yg ak pernah kutuk2 dia,
kata budak2 ni sombong la apa la..
ha,, xdela, mustahil..
maybe dia kesian kot sebab xde orang yg nak bercakap dgn ak..
well, bagusla kalo ko sedar, ko bagi tazkirah sket kat kawan2 ko tu,
suruh depa rajin2 sembang dgn ak..
ak memang sunyi gila,
sebab ak lah perempuan Melayu terakhir kat Harry Law ni,
yelah, mana da budak melayu lain da.. ak sorang ja!

1 comment:

liyana..spekkie_lily said...

haha. jgn dilupa zulkarnain juga melayu. hahahaha~

☼ ☀ ☁ ☂ ☃