Sunday, October 31, 2010

My German Class.

Assalamualaikum wbt..

Hari ni Faiqah rasa sangat gembira, hati terasa berbunga-bunga dan berdaun-daun..wahh, dalam hati ni dah ada taman botani..kikiki.. korang mesti tertanya-tanya apa dah jadi dengan Faiqah ni.. jujurnya, ada 2 benda jer yg boleh buat Faiqah rasa bahagia dan terbang di awan-awangan, kalau x duit, mesti budak laki cute~ tp dalam kes ni, dah sah2 la bukan duit, sbb elaun lagi beberapa minggu baru masuk, so.. apa lagi...

cutenya!!!!!!

Masa first week kat sini, ak dah daftar nk masuk kelas bahasa German. Semangat la dengan Nazihah nk belajar German ni.. (act, dia lagi semangat dari ak..) tapi last2 kelas yang diorang bagi tu clash dengan kelas lain. so, memang sangat sedih sbb x dapat kelas tu..wuwuu..pdahal ak pon x tau nape ak nk sangat belajar German ni.. tapi agaknya memang ak dah ditakdirkan utk belajar German, satu hari tu, cikgu German tu hantar email kat ak dan tanya pasal pe ak x datang kelas dia.. ak pon karanglah email sedih kat cikgu tu bagitau betapa ak cinta dan semangat nye nak belajar German tapi depa bagi kelas yang clash dengan kelas lain, wuwuu.. cikgu boleh x tolong bagi saya kelas yg lain? Akhirnya cikgu tu bersimpati dengan ak dan dia bagi kelas hari Jumaat pagi. Ak pun dengan penuh kegembiraan tanya Afiq dan Nazihah tapi dengan penuh kedukaan diorang khabarkan diorang x leh pergi jugak sbb ada kelas time tu..

Alamak jadi ak sorang la ni pergi kelas tu? ni yang malas ni..
Tapi ak pergi la jugak, rugi lah kalo x pergi.. dah penat2 ak pujuk cikgu tu..

First class tu, ak terkejut sebab cikgu German ak tu, Antonia Markou sangat2 la muda rupanya. dah la baik, penyabar, suka senyum plak tu.. budak2 dalam kelas ni semuanya lembab cam ape..( termasuk ak la tu...)alamak klas beginner la katakan..tapi dia senyum jer, sabar jer.. agaknye dalam tu dah berapi kott~hahaha
(apsal la korang ni lembab sgt ha??? cikgu dah ajar 18 kali pon xleh paham2 jugak!)

Dalam kelas ak tu, cuma ade 8 students jer.. Malaysia ak sorang, Chinese sorang, pastu ade yg dari Ireland, Greece...paling ramai or course la dari England. Mm.. ak x biasa la kelas yg ak sorang jer Melayu.. x best la sbb xde kawan.. dah la orang dalam kelas tu pelik2 semua.. takut ak..

Tapi best la kelas tu, dah la laju.. stakat ni pandai la sebut 2,3 ayat.. Ich heisse Faiqah, Ich bin Studante, Ich komme aus Malaysia.. bleh..dah 4 kali pergi kelas, tapi 3 ayat ni jelah yang pandai..ha3. Paling x bleh blah, nak sebut nombor dalam bahasa German.. contohnya macam

226,

dalam bahasa Melayunya; >>>>dua ratus dua puloh enam, (200+26)
dalam bahasa inggeris, >>>>>>>two hundred and twenty-six, (200+26)
tapi dalam bahasa German, jadi >>>>zweihundertsechsundzwanzig (200+6+20)

Pening kan?? tengok nombor ni plak,

999= neunhundertneunundneunzig
(cam bahasa siput babi la plak...)

Arghh,, tiap2 hari Jumaat tu mmg I've to drag myself to German class.. mmg malas sgt2.. dah la pukul 9 pagi lak tu... 2 hours.. kalo x sbb kelas ni, Faiqah cuma perlu pergi klas Language, Society and Mind pukul 11, satu jam jer.. lps tu boleh balik smbung tdo..waha~tapi sebab malas paling utama nya xde kawan satu negara, huhu...

Tiap minggu ade jer budak baru masuk, dan ade jer budak lama hilang... dah give up la tu..satu hari, ada budak baru masuk... wah! cutenya!! (ha.. ni merujuk balik perenggan pendahuluan post ni). Dia dari Bulgaria... ahh, muka dia sebijik cam Justin timberlake masa muda2 ari tu...


(lebey kurang,,tapi sejuta kali lebih hensem kott~haha)

Korang bayangkanlah 'Justin Timberlake muda versi Bulgaria..' cute wa cakap lu.. dah la suka senyum plak tu... arghhh~ jangan la buat I terjatuh cinta, aii, nk kono budak ni...haha!

dan mata dia sangat cantik.... macam mata Spongebob!



Lagi satu dia suka baling stoking kat ak..(ok, jgn ditanya kenapa stoking, cikgu German I kreatif sket..) ala.. skang stoking... masa2 depan, mana tau dia baling cincin plak bagi aii...haha..citt, prasan lebih la plak..

Seriously comelll!! dan last week hari paling sweet antara Faiqah dan dia.. hari tu, cikgu suruh kami revise balik apa yg kitaorang dah belajar.. so, kitaorg kena move around dan tanya soalan2 macam, "apa nama hg, apa nama famili hg, apa no. telefon hg.." (dalam bahasa German la obviously, bukan dlm bahasa Kedah..) dan catat kat notebook masing2..

Dan dia pon dtg la nk tanya ak.. wah,, saat yg dinanti2 ha..



Wie hei├čt du?
Wie ist deine Telefonnummer?


Ich bin Faiqah Ismail,
mein Telefonnummer ist 0723xyz blah blah... ak bantai sbb x igt...ha3

Pastu ak tnya dia plak..
Dia cakap nama dia.. er jap, apa dia eh, ha,,nie..

Zdravko Mihaylov

(alamak..smpai sem depan pon xtau bleh sebut ke x)

No telefon dia bagi yg betul punya tu...wow!
sbb dia baca dari iPhone dia sndri...
yayay! Faiqah dah dapat no tel dia!
ak pon saje la cakap cam siput sbb nak lengah2 kan dia..
xmo dia bagi no tel dia kat pompuan2 lain..ha3..kejam ak nih!

adoii..kecomelan dia..
tengok face to face lagi la comel..
ak rasa nak tampar jer muka dia time tu..hahaha
Thanks, Zdravko Mihaylov ghavsv whateva~
ko dah bagi ak semangat nk datang kelas German tiap2 minggu!

2 comments:

CaraLov3 said...

waakaka
xley blah.. hee
bereh la.. mu balik nnti kecek german.. mi kecek arab.. ak ngan polin nganga tgof2..ahah !

xox Faiqah xox said...

ha... takot balik malaysia pon x pndai2 lagi...dh la ade test, exam segala.. padahal ak ambik sbg interest jer, study bkn main lg...

☼ ☀ ☁ ☂ ☃